ՇՏԵՄԱՐԱՆ – Ուտելի բույսերը հայկական խոհանոցում (բաղադրատոմսեր)

ՀԿ Կենտրոնը ձեզ է ներկայացնում Լոռու մարզում տարածված ուտելի բույսերի ճաշատեսակների բաղադրատոմսերի շտեմարանը, որը կօգնի ձեզ պատրաստել համեղ և ավանդական ճաշատեսակներ՝ օգտագործելով բնության բարիքները։

 

 

 

Սույն շտեմարանը  պատրաստվել է «Եկենք խաղանք հայերեն» ծրագրի շրջանակներում:

Ծրագիրն իրականացվել է «ՀԿ Կենտրոն» քաղաքացիական հասարակության զարգացման ՀԿ-ի կողմից՝ ՀՀ Կրթության, գիտության, մշակույթի և սպորտի նախարարության ֆինանսական աջակցությամբ:

 

Ծրագրի նպատակն է՝ նպաստել ոչ նյութական մշակութային ժառանգության արժեքների պահպանությանը, կենսունակության պաշտպանությանն ու փոխանցմանը Լոռվա բնաշխարհին բնորոշ խոհանոցի և ավանդական խաղերի գույքագրման, շտեմարանների ստեղծման և առցանց տարածման միջոցով:

 

 

Սույն շտեմարանում ներկայացված են Լոռու մարզում տարածված և բնակիչների կողմից խոհանոցում օգտագործվող ուտելի բույսերը և վերջիններիս հիման վրա պատրաստվող կերակրատեսակները, ինչպես նաև որոշ հայկական ավանդական կերակրատեսակներ:

Շտեմարանը կազմվել է դաշտային աշխատանքների կատարման, թեմայի շուրջ առկա գրականության և աղբյուրների ուսումնասիրության և ոլորտում գործունեություն ծավալող անհատների հետ քննարկումների հիման վրա:

 

«Ուտելի բույսերը հայկական խոհանոցում» ՇՏԵՄԱՐԱՆ

 

https://old.ngoc.am/wp-content/uploads/2020/11/%D5%88%D6%82%D5%BF%D5%A5%D5%AC%D5%AB-%D5%A2%D5%B8%D6%82%D5%B5%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A8-%D5%B0%D5%A1%D5%B5%D5%AF%D5%A1%D5%AF%D5%A1%D5%B6-%D5%AD%D5%B8%D5%B0%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D6%81%D5%B8%D6%82%D5%B4_compressed.pdf

 

Շտեմարանի բովանդակության համար պատասխանատվություն է կրում «ՀԿ Կենտրոն» քաղաքացիական հասարակության զարգացման հասարակական կազմակերպությունը: